Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Tratamente articulatii

Înlocuirea articulaţiei umărului 

Fractured Humerous

Operaţia de înlocuire a articulaţiei umărului este o opţiune de tratament pentru artroza severă a umărului. Artroza este o boală care afectează cartilajul articular. Deoarece membrana sinovială  se erodează, dispare protecţia  dintre oase. Acest lucru cauzează frecarea osului de os şi apariţia artrozei.

Operaţia de revizie de genunchi

Atunci când o articulaţie artificială se uzează, se slăbeşte sau dezvoltă o problemă, aceasta trebuie să fie reexaminată sau să fie repoziţionată printr-o operaţie de revizie. Prin radiografii regulate, chirurgul ortoped poate identifica şi monitoriza aceste schimbări ale articulaţiei artificiale şi poate planifica operaţia de revizie înainte de apariţia unor probleme majore.

Operaţia deschisă de labrum 

Cel mai obişnuit tratament pentru ruptura de labrum este operaţia clasică deschisă. Aceasta implică efectuarea unei incizii mari pentru a expune oasele şi ţesuturile moi de la nivelul şoldului.

Reconstrucţia de cartilaj 

Problemele cartilajului sunt sursa cea mai obişnuită de durere a genunchiului. În fiecare an milioane de oameni suferă de o anumită problemă a cartilajului care poate fi cauzată de o leziune sau se poate dezvolta treptat fără un traumatism direct. Oricare ar fi cauza, cartilajul deteriorat poate cauza durere şi tumefacţie în acelaşi timp, ambele îngreunând menţinerea stilului de viaţă activ, fără durere şi disconfort. Din fericire există mai multe opţiuni de tratament pentru cartilajul deteriorat.

Evaluarea Genunchiului

Evaluarea genunchiului

Realizarea unui istoric medical cât mai comprehensiv şi efectuarea unei consultaţii amănunţite pot fi elemente esenţiale pentru a stabili dacă a avut loc o rănire importantă a genunchiului. O evaluare bună poate ajuta la stabilirea investigaţiilor ulterioare şi/sau a tratamentului. Dacă nu se găseşte nimic anormal sau aproape nimic anormal în ciuda istoricului medical, este indicată o examinare a şodului şi a coloanei lombare. Problemele din aceste regiuni pot cauza dureri de genunchi. Durerea de genunchi având cauza şoldul este des întâlnită la copii.

Conceptual 3D human man anatomy or health design, joint or artic

Examinarea Umarului

Examinarea umărului

Examinarea umărului este o abilitate practică ce necesită cunoştinţe de anatomie, de funcţionare normală a umărului, precum şi cunoaşterea anomaliilor ce afectează umărul. Diagnosticul probabil va fi desprins din istoricul medical. Abilităţile necesare pot fi căpătate prin examinarea colegilor şi pacienţilor.

Bones of the Shoulder

Fracturi

Tratamentul fracturii de talus (osul gleznei)

Talusul este un os mic, neregulat ce prezintă o articulaţie deasupra sa şi o articulaţie dedesubt.  Talusul se articulează cu oasele părţii inferioare a piciorului la nivelul articulaţiei de deasupra, cea a gleznei; articulaţia de dedesubt este reprezentată de locul unde talusul se uneşte cu oasele labei piciorului. De obicei când

Fracturi

Tratamentul  poate varia în funcţie de tipul de fractură, de localizare şi dacă mai există leziuni suplimentare. Primul lucru pe care îl face medicul e să readucă fragmentele osoase în poziţia lor normală. Această tehnică se cheamă reducere. În funcţie de severitatea leziunii se stabileşte dacă este nevoie de anestezie locală

Tratamente genunchi

Operaţia minim invazivă  de genunchi

Cu ajutorul unor incizii mici, a instrumentelor speciale şi a tehnicilor imagistice inovatoare, se pot realiza multe proceduri care sunt mai puţin dureroase, pierderea de sânge este mai mică, iar cicatricile sunt minime. Rezultatul este că pacientul se recuperează mult mai repede şi are un grad de satisfacţie mai mare. Genunchiul

Injecţiile cu steroizi/corticosteroizi 

Cortizonul este un tip de steroid care este produs în mod natural de organism de către glanda suprarenală şi este eliberat de aceasta atunci când organismul este supus unui stres.  Cortizonul natural este eliberat în circulaţia sanguină, iar durata sa de acţiune este relativ scurtă. Cortizonul injectabil este un produs sintetic,

Operaţia de revizie de genunchi

Healthy knee anatomy, degenerative arthritis of the knee and repAtunci când o articulaţie artificială se uzează, se slăbeşte sau dezvoltă o problemă, aceasta trebuie să fie reexaminată sau să fie repoziţionată printr-o operaţie de revizie. Prin radiografii regulate, chirurgul ortoped poate identifica şi monitoriza aceste schimbări ale articulaţiei artificiale şi poate planifica operaţia de revizie înainte de apariţia unor probleme majore.

Reconstrucţia de cartilaj

Oricare ar fi cauza, cartilajul deteriorat poate cauza durere şi tumefacţie în acelaşi timp, ambele îngreunând menţinerea stilului de viaţă activ, fără durere şi disconfort. Din fericire există mai multe opţiuni de tratament pentru cartilajul deteriorat. Ruptura meniscului genunchiului reprezintă cea mai obişnuită problemă care necesită intervenţie chirurgicală. Deteriorarea meniscului se

Tratamente sold

Operaţia de revizie de şold

Atunci când o articulaţie artificială se uzează, sau se obilizeaza din osul inconjurator, aceasta trebuie să fie schimbata printr-o operaţie de revizie de şold. Prin radiografii regulate, chirurgul ortoped poate identifica şi monitoriza aceste schimbări şi poate planifica operaţia de revizie înainte de apariţia unor probleme majore.

Procedura artroscopică minim invazivă

Tehnicile artroscopice au revoluţionat chirurgia. Provenită de la cuvintele latine “arthros” (articulaţie) şi “scope” (a se uita), artroscopia permite medicului vizualizarea interiorului genunchiului prin efectuarea unei mici incizii, în loc de tăieturile mari, invazive necesare altă dată. Înainte medicul trebuia să taie pielea şi ţesutul, să disloce articulaţia pentru a ajunge la leziune, cauzând în anumite cazuri deteriorări considerabile.

Artroscopie

Artroscopia este o procedură minim invazivă folosită în scop diagnostic şi terapeutic pentru mai multe afecţiuni articulare.

Tratamente umar

Înlocuirea articulaţiei umărului

Operaţia de înlocuire a articulaţiei umărului este o opţiune de tratament pentru artroza severă a umărului. Artroza este o boală care afectează cartilajul articular. Deoarece căptuşeala cartilajului se erodează, dispare protecţia dintre oase. Acest lucru cauzează frecarea osului de os şi apariţia artrozei.

3d rendered illustration of a shoulder replacement

Tratamentul Sindromului de Impingement

 

Arthroskopie der Schulter

Coafa rotatorilor de la nivelul umărului este un grup de patru muşchi care au un tendon comun. Muşchii se ataşează întâi în diferite locuri pe scapulă şi apoi pe capătul humeral. În jurul tendonului există un sac cu lichid, bursa, care îl protejează.