Blog

Home/Tratamente- Genunchi/Injecţiile cu steroizi/corticosteroizi 

Injecţiile cu steroizi/corticosteroizi 

Cortizonul este un tip de steroid care este produs în mod natural de organism de către glanda suprarenală şi este eliberat de aceasta atunci când organismul este supus unui stres.  Cortizonul natural este eliberat în circulaţia sanguină, iar durata sa de acţiune este relativ scurtă.

Cortizonul injectabil este un produs sintetic, are diferite denumiri comerciale, dar este un derivat similar celui produs de organism. Diferenţa cea mai importantă este că produsul sintetic nu este injectat în fluxul sanguin, ci intr-o zonă anume a inflamaţiei. De asemenea, cortizonul sintetic acţionează mai puternic şi pe o perioadă mai mare de timp (zile în loc de minute).

Pentru a fi utile aceste injecţii necesită administrare într-o zonă specifică a inflamaţiei, din acest motiv trebuie să fie administrate de specialistul ortoped. În cazul în care este dificil să se localizeze punctul adecvat pentru injecţie, medicul vă poate recomanda efectuarea acesteia prin procedură ghidată ecografic realizată în Centrul de imagistică.